/ by /   مقالات / 0 نظرات

اسب سیلمی

 

باشگاه سوارکاری ایرانمهر
اسب سیلمی باشگاه سوارکاری ایرانمهر

 اسب سیلمی چیست ؟

تعریف اسب سیلمی: اسب سیلمی به یک اسب نر با خصوصیات عالی و برتر گفته می شود. که بتواند این خصوصیات عالی را به کره های خود منتقل کند.
اگر به این تعریف درست دقت کنیم. از همین حالا بسیاری از اسبان نری که اسم سیلمی رویشان گذاشته شده را به راحتی از لیست سیلمی هایمان حذف می کنیم.
 مهمترین عاملی که در انتخاب یک اسب نر به عنوان سیلمی مهم است. این نکته است که خود آن اسب خصوصیات عالی و مورد نیاز ما برای تولید یک کره را داشته باشد.

 

مثال:

به عنوان مثال وقتی که ما می خواهیم یک کره  اسب دونده و برنده تولید کنیم، زمانی احتمال موفقیت خودمان را افزایش داده ایم . که اسب سیلمی مان در درجه اول خود دونده و برنده باشد.

 

 برای اثبات این موضوع میتوانیم. قوانین کشورهای در حال پیشرفت در تولید اسب کورسی دنیا را ببینیم که اگر اسب نری بخواهد. در آن کشور ها به عنوان اسب سیلمی انتخاب شود. و در هیچ کشور دیگری سیلمی نبوده باشد، باید به حد نصاب کارنامه کورسی مورد نظر آن کشور رسیده باشد. و همچنین اگر به لیست اسب سیلمی های کشور های پیشرفته دنیا در کورس نگاه کنیم. می بینیم که بیش از ۹۵ % اسب  سیلمی ها حد اقل یک بار برنده مسابقات گروه یا لیستد شده اند.
نکته بعدی که در انتخاب یک اسب نر به عنوان به عنوان سیلمی مهم است، فنوتیپ ویا همان بدن یک اسب است. که البته آن هم جزو خصوصیات عالی و برتر آن اسب محسوب می شود.
هر چه یک اسب نر دارای اندام مناسب تر و قوی تر و بدون ایراد باشد، برای انتخاب به عنوان اسب سیلمی مناسب تر است. چرا که معمولا” سیلمی ها هر آنچه که هستند به کره هایشان انتقال می دهند. به عنوان مثال اگر اسب هایی را که دارای مشکلاتی در اندام های حرکتی و … هستند را به عنوان اسب سیلمی انتخاب کنیم.

به احتمال بسیار زیاد این مشکلات را به نسل به نسل تولیداتمان انتقال دادیم. و این موضوع بسیار بد است و حتی ممکن است که یک اسب نر علی رغم داشتن یک مشکل، خوب هم دویده باشد. اما کره هایش با آن مشکل موفق به انجام این کار نشوند.
اما نکته بعدی ، مسئله انتقال ژنتیکی این خصوصیات منحصر به فرد است. که البته برای فهمیدن این موضوع و اطمینان از آن باید صبر کرد تا کره های آن سیلمی بدوند. و با بررسی نتایج آن کره ها و حتی کره های کره ها، از این مسئله مطمئن شد.

البته در حال حاضر با برخی آزمایشات ژنتیک تا حدودی این مسئله را پیش بینی می کنند.

نقش شجره

احتمالا” منتظرید تا بدانید پس نقش شجره یا همان PEDIGREE در انتخاب یک اسب نر به عنوان سیلمی چیست.؟

شجره مقوله بسیار مهم و شیرینی در اسب کورسی است که همان طوری که می تواند بسیار به ما در این انتخاب کمک کند،

مسئله ای که در ابتدا اصلاح نژاد کشور ترکیه پس از آن کشور های عربی را چندین سال گمراه کرد و عقب برد. که البته باز هم ابتداا” ترک ها و بعد هم عرب ها متوجه این موضوع شدند و روش خود در تولید و … را اصلاح نمودند. به طور کلی شجره یک اسب نشان دهنده عملکرد خانواده آن اسب می باشد. همان طوری که در تعریف بالا هم می بینیم.

یک شجره خوب، حاصل عملکرد های خوب می باشد. و این مسئله به خوبی اهمیت بیشتر عملکرد را نسبت به سایر فاکتور ها نشان می دهد.

باشگاه سوارکاری ایرانمهر
باشگاه سوارکاری ایرانمهر

اما اهمیت شجره در چیست؟

شجره به ما کمک می کند که در رابطه با یک اسب  به پیش بینی کلی و جزئی بپردازیم. به عنوان مثال وقتی شما می خواهید یک کره یک ساله بخرید، مهم ترین موضوع پدر و مادر و خانواده آن کره اسب است و این قضیه در تمام دنیا به همین صورت است. اما اگر بخواهید یک کره ۳ ساله در حال کورس بخرید، عملکرد آن کره اسب در کورس اهمیت بیشتری پیدا میکند. لا اقل در کشور های پیشرفته دنیا به این صورت است.
در مقوله اسب سیلمی نیز به همین صورت است. شجره و خانواده یک اسب سیلمی می توانند به ما در پیش بینی این نکته که این اسب سیلمی چقدر می تواند خصوصیات خود را به نسل های بعدی منتقل کند کمک کنند. البته همان طوری که می دانید،

احتمال انتقال خصوصیات نسل های قبلی هم به کره اسب زیاد است اما به علت این که میزان انتقال خصوصیات پدر بزرگ به نوه بسیار کمتر از میزان انتقال خصوصیات پدر به فرزند است، عملکرد اسب کورسی نسل های قبل تر ، به تنهایی برای انتخاب یک اسب نر به عنوان سیلمی هرگز کافی نیست.

اثبات:


برای اثبات این موضوع می توان دید که همه برادران تنی (پدر و مادر مشترک) سیلمی های بزرگ تاریخ هم چون MR PROSPECTOR, NASRULLAH, NORTHERN DANCER و…. لزوما” سیلمی های خوبی از آب در نیامدند.

 ولی این به این معنا نیست که تمامی کره های نر این سیلمی ها توانایی تبدیل شدن به یک سیلمی خوب را دارند، بلکه اگر پسری از این سیلمی ها خصوصیات لازم برای یک سیلمی خوب هم چون عملکرد خوب در کورس به علاوه فنو تیپ و بدن خوب و … را داشته باشد ، به احتمال بسیار زیاد سیلمی خوبی خواهد شد.


به طور کلی برای انتخاب یک اسب نر به عنوان اسب سیلمی در درجه اول عملکرد کورسی خود آن اسب، در درجه دوم بدن آن اسب، اهمیت خواهند داشت و در صورت دارا بودن تمام این شرایط اولیه با بررسی شجره آن اسب احتمال موفقیت آن اسب را به عنوان اسب سیلمی می سنجیم. و این نکته را نیز از یاد نبریم که داشتن یک شجره عالی، به تنهایی برای انتخاب یک اسب نر به عنوان سیلمی هرگز کافی نیست.

آبله. آبله اسب. دارو اسب .، تغذیه اسب. . ، اسب های بیمار. ، اسب واحتیاجش به نمک.، اسب ونمک ، الکترولیت. ، بیماریهای اسب وانسان. ، پشت درد ، پشت درد در اسب. ، تغذیه اسب های بیمار. . ، تغذیه کره اسبها. ،دارو. ، داروهای اسب. تغذیه.، در باره روانشناسی اسب. ، درباره روانشناسی. ، دم اسب. ، دندان. ، دندان اسب. ، رنگ. ، رنگ اسب. ، روانشناسی اسب. ، زدن اسب. ، زین. ، زین اسب. ، سردست. ، سردست اسب. ، سم. ، سم اسب. ،سوارکاری. ، کجی دم اسب. ، کره اسب. ، کره اسبها. ، لاغر کردن. ، لاغر کردن اسب چاق. ،تغذیه اسبها. مراقبت از دندان های اسب. ، مکمل .، مکمل های الکترولیتی .، نمک .، واکسیناسیون .، واکسیناسیون اسب. ، اسب نر ، اسب ماده ، اسب کورسی ، اسب سلیمی

 

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت ما مراجعه کنید .

اطلاعات تماس باشگاه اسب سواری ایرانمهر ماشین

انتشار دهید


نظر دهید

You must be logged in to post a comment.